Ünye Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek Hizmeti
Ünye Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için her gün sıcak yemek sunarak önemli bir hizmette bulunuyor. Başkan Hüseyin Tavlı, bu çalışmanın, sofralardaki berekete ortak olmak amacıyla yapıldığını vurguladı. 2023 yılında açılan ve günlük 5 bin kişiye hizmet verebilen Ünye Belediyesi Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi, sıcak yemek üretimine devam ediyor.
Bu aşevinin, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklendiğini biliyor muydunuz? Günlük olarak engelli ve ihtiyaç sahibi 400 haneye sıcak yemek ulaştırılıyor. Başkan Tavlı, bu tesisin yatırım değerinin 50 milyon TL’nin üzerinde olduğunu belirtiyor. Ayrıca, bu aşevinde çalışanların büyük bir kısmının kadınlardan oluştuğu da dikkat çekici bir detay.
Afet Durumunda Hızlı Yardım
Biliyor musunuz, ülkemizde yakın zamanda yaşanan deprem felaketi birçok insanın hayatını etkiledi? İşte bu nedenle, Başkan Tavlı, olası bir afet durumunda çevre illere sıcak yemek gönderebilecek altyapıyı hazırladıklarını ifade ediyor. Bu sayede, 6 saatlik bir mesafeye bile talep doğrultusunda binlerce sıcak yemek ulaştırılabiliyor. İhtiyaç sahiplerine de yemekler, termoboxlarla sıcak bir şekilde ulaştırılıyor. Gerçekten etkileyici, değil mi?
Soğuk Kış Günlerinde Sıcak Çorba
Soğuk havalarda, Pazar alanı bölgesinde sıcak çorba ikramına da başlamışlar. Başkan Tavlı, “Hemşehrilerimizin soğuk kış günlerinde güne sıcak çorba ile başlamasını sağlamak için ikram çeşmesini hizmete sunduk.” diyor. Özellikle pazaryeri bölgesindeki vatandaşlar ve pazarcı kardeşler için bu uygulama oldukça faydalı. Sosyal belediyeciliğin gerçek anlamda hissedildiği bu ilçede, hizmetler artarak devam ediyor.
Yöresel Ürünlerle Ekonomiye Katkı
Ünye Belediyesi, yöresel ürünlerin tanıtılması ve ekonomiye katkı sağlaması için de çalışmalarını sürdürüyor. Üzüm suyu, reyhan suyu, su böreği ve hurma gibi ürünlerin tanıtımı için üretim çalışmaları devam etmekte. Toplamda 20’den fazla ürün, şişelenerek satışa hazır hale getiriliyor. Yöresel ürünler, Ünye Belediyesi’nin ‘Ünye İskelesi’ markasıyla tüketicilerle buluşuyor. Bunu duyduğunuzda, yerel ürünlere olan ilginiz artmaz mı?
Sonuç olarak, Ünye Belediyesi’nin bu hizmetleri, ihtiyaç sahipleri ve yerel ekonomi için oldukça önemli. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu tür çalışmalara destek vermek, topluma katkıda bulunmanın en güzel yollarından biri değil mi?